keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Valkosipuli-pataleipä

Sain ystävältäni ohjeen pataleivän tekoon ja oli heti pakko kokeilla! Leipä kulkee myös maailman helpoimman leivän nimellä, ja sitä se kyllä on! 

Elikkäs yhden leivän tekoon tarvitset: 2tl suolaa, 1tl kuivahiivaa, 7dl jauhoja, 3,5dl reilusti kädenlämpöistä vettä. Ensiksi sekoitetaan kulhossa kuivat aineet keskenään ja niiden joukkoon lisätään nopeasti lämmin vesi( ei saa vaivata). Kulho peitetään tuorekelmulla ja jätetään tekeytymään huoneenlämpöön 12-18 tunniksi. Taikina kumotaan jauhotetulle alustalle ja taitellaan nopeasti palloksi (ei saa vaivata) ja jätetään kohoamaan leivinliinan alle vielä 30 minuutiksi. Kannellinen uunipata laitetaan kylmään uuniin ja kuumenneteaan uunia 225 asteeseen puolisen tuntia. Tämän jälkeen pata otetaan pois uunista ja taikina pallo laitetaan vuokaan ja leipää paistetaan 30 minuuttia kannen alla peitettynä, jonka jälkeen kansi otetaan pois ja paistetaan vielä 15 minuuttia. Ja näin, leipä on valmis! :) helppoa ja nopeaa eikö vain! Itse lisäsin ohjeeseen valkosipulia makua tuomaan; ohjettahan voi jokainen varioida oman makunsa mukaan.


Muistakaa sanoa rakkaimmillenne, että rakastatte niitä tai antakaa hymy tänään tuntemattomalle vastaantulijalle <3 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti