maanantai 9. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivä 6.12

Itsenäisyyspäivää vietettiin Seinäjoella rauhallisissa merkeissä. Matkustin torstai iltana töiden jälkeen Seinäjoelle, illalla saunottiin ja rentouduttiin. Perjantai aamuna nukuttiin pitkään, hyvin nukutun yön ja pitkän aamupalan jälkeen J laittoi ulos jouluvalot ja myöhemmin leivoimme yhdessä pipareita ja karjanlanpiirakoita. Illalla seurattiin itsenäisyyspäivänvastaanottoa Tampere-talolta. Kaikinpuolin ihana itsenäisyyspäivä ja vkloppu rakkaan kanssa! <3



Karjalanpiirakoiden ohje: 30kpl

Valmistusaineet


Taikina


2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2 1/2 dl ruisjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
25g voita

Puuro

4dl vettä
4dl puuroriisiä
16dl maitoa
2tl suolaa

Voiteluun

75g voita
2dl maitoa


Lisää kiehuvaan veteen riisit. Keitä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito pienissä erissä. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan. Kun kaikki maito on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä. Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä. Lisää suola. Jäähdytä.
Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset. Alusta viimeiseksi joukkoon sulatettu voi. Taikinan tulee olla kiinteää ja sitkeää.
Kaulitse taikinasta levy. Käytä juomalasia muottina ja tee muotinavulla pyöreitä paloja. Kaulitse pyöreät palat ohuiksi soikean muotoisiksi levyiksi. 
Levitä levyt uunipellille. Annostele puuroa 1 1/2 - 2 rkl / levy. Levitä melkein reunoihin saakka. Taivuta levyn reunat puuron päälle. Ummista etusormilla rypyttäen. 
Paista 275 - 300 asteessa kypsiksi, n.10 - 12 min.
Voitele valmiit piirakat voi-maitoseoksella. Peitä leivinliinalla.

Ja eikun herkuttelemaan! <3 

Nautinnollista viikkoa kaikille <3












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti